View Full Version : Telewizja na internecie
Satadam
11-02-2011, 04:33 AM
Instrukcja do WeebTv
1.załaduj najpierw PHP 5.3.8 Win32.....
2.następnie otwósz KSV-WeebTv folder
3.następnie klikasz na "rtmpdump" file,i czarny ekranik DOS błysnie na sekunde .
4.następnie otwósz Polish Tv foldr
5.następnie klikasz na "rtmpdump" file,i czerny ekranik DOS błysnie na sekunde
6.następnie klikasz na Polish Tv file i wybiesz i dopasuj do swojego kompa win 32 bit /64 bit OS kompa(Operate System)
7.następnie na niebieskim ekranie DOS będzie lista kanalów od "0" do "52"
8.wystukujesz numerek kanału jaki chcesz oglądać i naciskasz "Enter" na klawiaturze i oglądasz tv .
jest 52 kannaly
Rowniesz nalezy zainstalowac VLC Player v1.1.11
Zalecane jest posiadanie high speed internet
a tutaj jest link ;
http://www.fileserve.com/file/DFYCPmz/Haha Tv za friko.rar
lacoster7
11-02-2011, 11:20 AM
Thanx Nabu, it s very usefull post.
could you tell us more on what comp u tested that????
And what modem speed is required to make it work without freezing ????
Satadam
11-02-2011, 04:57 PM
Thanx Nabu, it s very usefull post.
could you tell us more on what comp u tested that????
And what modem speed is required to make it work without freezing ????
Dziala bez problemow , wiekszosc kanalow wlacznie z kanalami HD
Uzylem do tego kompow Dell:
Dell Studio Hybrid -Intel Core Duo T9300 @ 2.50GHz/2.50GHz OS-Win7 Ultimate 64bit (Desk top)
Dell Inspiron N7010 -Intel Core Duo M460 @ 2.53GHz/2.53GHz OS-Win7 Ultimate 64bit (Lap top)
Co do internet speed to mysle ze 6MB powinno byc wystarcajace , ja mam speed 50/10MB ,takze niemam problemu z freezing ale mysle ze minimun 6 MB powinno byc ok , ale dobrze by bylo jak by ktos potestowal na nizszych predkosciach internetu .
brome
11-03-2011, 12:39 AM
a u mnie dziala tylko 3 stacje mino kilkakrotnych instalacji wedlug instrucji,
lacoster7
11-03-2011, 10:53 AM
a u mnie dziala tylko 3 stacje mino kilkakrotnych instalacji wedlug instrucji,
Podaj prosze jaki masz komp/processor i jaki modem, download/upload speed.
ludek
11-03-2011, 10:12 PM
Jesli nie masz najnowszej wersji VLC 1.1.11 bedzie mrozic i bedzie tylko kilka kanalow
kurens
11-07-2011, 05:05 AM
czy to ma sie samo otworzyc w vlc playerze?zainstalowalem,mam wszystkie kanaly ale nic sie nie dzieje,tylko okienko DOS-u miga przes sec i tyle.
brome
11-07-2011, 11:37 AM
mam tylko 8MBps
Satadam
11-07-2011, 04:13 PM
mam tylko 8MBps
Tyle to w zupelnosci wystarczy , czyli cos masz jeszcze zle , czy masz VLC v1.1.11
Satadam
11-07-2011, 04:25 PM
czy to ma sie samo otworzyc w vlc playerze?zainstalowalem,mam wszystkie kanaly ale nic sie nie dzieje,tylko okienko DOS-u miga przes sec i tyle.
A to niebieskie okienko masz tesz ....???? , jesli masz to kliknij numer 5 na klawiaturze i naciscnij enter i masz Polsat2 .....
kurens
11-07-2011, 08:02 PM
A to niebieskie okienko masz tesz ....???? , jesli masz to kliknij numer 5 na klawiaturze i naciscnij enter i masz Polsat2 .....
niebieskie okienko mam,wrzucam np.6 i mam u gory :
- stream is starting... close vlc to return to the menu
KSV Weebtv loader,retrieving html i potem dodaje kilka linijek jakiegos kodu w miedzy czasie miga mi okienko DOSu i wracam spowrotem do momentu zeby
probowalem na innym kompie i mam to samo.
speed 20/5
jakies sugestie?dzieki
brome
11-07-2011, 08:23 PM
mam vlc 11.1.1,mam niebiesko okienko,mam do wyboru 52 kanalay ale dzialja tylko 8,12,52 raz wlaczyly sie tylko dwa muzyczne -cala instalacje zrobilem jak
opisane wpoprzednich postach-(podlacze inny komputer i sprobuje od nowa)
PolishPrince
11-07-2011, 10:18 PM
Rewelacja, Satadam! :thumbsup:
Mój Internet to tylko około 2.2MB DSL i działa jak szalony! Tylko kilka programów nie wchodzi. Odbieram nawet HD!
Czy myślicie, że możliwe byłoby to jakoś złapać przez SlingCatcher?
PolishPrince
11-08-2011, 07:59 PM
Czy myślicie, że możliwe byłoby to jakoś złapać przez SlingCatcher?
... otóż TAK! Trzeba zainstalować SlingProjector na komputerze. SlingCatcher i SlingProjector komunimują się ze sobą i oglądasz na dużym TV to co masz na kompie.
Satadam
11-08-2011, 08:05 PM
... otóż TAK! Trzeba zainstalować SlingProjector na komputerze. SlingCatcher i SlingProjector komunimują się ze sobą i oglądasz na dużym TV to co masz na kompie.
W moim przypadku to mam podlaczonego laptopa porzez HDMI do 52" LCD Tv i dziala super .
Jak mozesz to podaj linki na zciagniecie SlingCatcher i SlingProjector to bedzie latwiej tym co by chcieli skozystac z tej opcji .
PolishPrince
11-09-2011, 01:53 AM
SlingCather to dość drogie urządzenie - nowy na ebayu $549 + S&H... W tej chwili już jest produkowane tylko dla Europy, dlatego jest tak drogie w Stanach. Ja swój kupiłem gdy jeszcze były produkowane i przecenione.
SlingCather ma tę wyższość, że działa "wireless" - bardzo wygodne.
Satadam
11-09-2011, 03:51 AM
SlingCather to dość drogie urządzenie - nowy na ebayu $549 + S&H... W tej chwili już jest produkowane tylko dla Europy, dlatego jest tak drogie w Stanach. Ja swój kupiłem gdy jeszcze były produkowane i przecenione.
SlingCather ma tę wyższość, że działa "wireless" - bardzo wygodne.
Troche droga impreza .............
Moje 3 grosze ... moj laptop tesz dziala na wireless
kalafior
11-09-2011, 08:18 PM
Troche droga impreza .............
Moje 3 grosze ... moj laptop tesz dziala na wirelessZwykly dm500 za 60$ z chin zrobi to samo
lacoster7
11-10-2011, 11:06 PM
Zwykly dm500 za 60$ z chin zrobi to samo
Sluchaj kalafior.
To nie jest zwykly dm 500.
To jest dream box przeznaczona do odbioru cabel stream, no sat stream.
Jesli jestes takim expertem w tych dream boxes, moglbys podac roznice o liste tych boxes/clonow.
O ile pamietam nazwy roznia sie jedynie jedyna litera: s - satelite, c- cabel.
Byc moze sa jeszcze takie, ktore maja dwa tunery, na cabel i na sat.
Bardzo dawno temu zajmowalem sie tym przez krotki okres czasu, i nie wiele mi zostalo w pamieci.
ludek
11-10-2011, 11:31 PM
Ojojoj
Kalafior to kalafior?
kalafior
11-11-2011, 12:04 AM
Sluchaj kalafior.
To nie jest zwykly dm 500.
To jest dream box przeznaczona do odbioru cabel stream, no sat stream.
Jesli jestes takim expertem w tych dream boxes, moglbys podac roznice o liste tych boxes/clonow.
O ile pamietam nazwy roznia sie jedynie jedyna litera: s - satelite, c- cabel.
Byc moze sa jeszcze takie, ktore maja dwa tunery, na cabel i na sat.
Bardzo dawno temu zajmowalem sie tym przez krotki okres czasu, i nie wiele mi zostalo w pamieci.Sa 3 rodzaje S C i T
Satellite,Cable i Terrestrial.Roznia sie tylko wbudowanym tunnerem.Na dreambox mozesz robic stream do/z internetu lub przez LAN (comp -Dream-comp) przez ethernet cable lub wireless
lacoster7
11-11-2011, 12:29 AM
Sa 3 rodzaje S C i T
Satellite,Cable i Terrestrial.Roznia sie tylko wbudowanym tunnerem.Na dreambox mozesz robic stream do/z internetu lub przez LAN (comp -Dream-comp) przez ethernet cable lub wireless
Yeah, dzieki, panie,....., panie ,.....,
@ ludek:
Ojojoj,
A co miales jakies watpliwosci.
Po jego ostatnim post nie powinienes miec zadnych.
N_E_O
12-16-2011, 04:49 PM
Instrukcja do WeebTv
1.załaduj najpierw PHP 5.3.8 Win32.....
2.następnie otwósz KSV-WeebTv folder
3.następnie klikasz na "rtmpdump" file,i czarny ekranik DOS błysnie na sekunde .
4.następnie otwósz Polish Tv foldr
5.następnie klikasz na "rtmpdump" file,i czerny ekranik DOS błysnie na sekunde
6.następnie klikasz na Polish Tv file i wybiesz i dopasuj do swojego kompa win 32 bit /64 bit OS kompa(Operate System)
7.następnie na niebieskim ekranie DOS będzie lista kanalów od "0" do "52"
8.wystukujesz numerek kanału jaki chcesz oglądać i naciskasz "Enter" na klawiaturze i oglądasz tv .
jest 52 kannaly
Rowniesz nalezy zainstalowac VLC Player v1.1.11
Zalecane jest posiadanie high speed internet
a tutaj jest link ;
http://www.fileserve.com/file/DFYCPmz/Haha Tv za friko.rar
Satadam,
Czesc! Sluchaj... dla mnie to wszystko gralo fajnie przez jakies dwa tygodnie. Ale teraz, nic nie dziala. Ja znalazlem taki forum "wiziwig", i zciagnalem najnowsze pliki ze wzgledu na to ze WEEBTV cos pozmieniali na swoich serwerach. Nic z tego, nic nie dziala. Probowalem nowy plik KSV - Weeb, jezeli chodzi o ten rtmpdump, ale bez efektu. Czy masz jakies informacjy z zwiazkiem jakis innych oprogramowan do odbioru polskich kanalow przez internet za friko. Najbardziej to mnie interesuje TVN24, ITVN i Polsat 2. Dzieki!
N_E_O.