Results 1 to 8 of 8

Thread: Zinwell switch with standard or universal LNB

  1. #1
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    590
    Satfix Buxs
    3,571
    Thanks
    222
    Thanked 134x in 99 Posts
    Items Lion
Gift received at 01-06-2020, 09:26 PM from orchidgirl
Message: Just becasue!! CheersYacht
Gift received at 01-06-2020, 08:15 PM from orchidgirlCamaro
Gift received at 01-06-2020, 08:15 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 01-06-2020, 02:18 AM from orchidgirlTree
Gift received at 01-06-2020, 02:18 AM from orchidgirl

    Default Zinwell switch with standard or universal LNB

    I have tried different ways with a Chieta disque switch which does not work at 100%, and now wondering going to a Zinwell switch connected to DSS Dual LNB...LNB Type Single...LNB Frequency 11.250.

    How is the setup please using that switch from this LNB with 91 and 110 to Dreamlink T5?

    I have been using disque switch for so long I need a reminder how to do this.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    546
    Satfix Buxs
    1,107,989
    Thanks
    2,471
    Thanked 895x in 327 Posts
    Items BurgerA Beertreasure chestPresentRainbowRepWireless AccessTreasure

    Default

    Quote Originally Posted by lionking View Post
    I have tried different ways with a Chieta disque switch which does not work at 100%, and now wondering going to a Zinwell switch connected to DSS Dual LNB...LNB Type Single...LNB Frequency 11.250.

    How is the setup please using that switch from this LNB with 91 and 110 to Dreamlink T5?

    I have been using disque switch for so long I need a reminder how to do this.

    Thanks in advance.
    That would depend on which Zinwell switch you got, 3x4 4x4 etc.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8,338
    Satfix Buxs
    1,498,168
    Thanks
    2,960
    Thanked 6,972x in 2,735 Posts
    Items PhoneHeartVintage truck
Gift received at 12-23-2012, 09:06 AM from ICEMAN
Message: thank you budTVCoffee makerPinkfloydthe travel gnomeTractor

    Default

    And I think the DSS dual LNB is for one satellite only, you will need two LNB's for 91 and 110.

    Some are a single satellite dual output LNB, not a dual satellite dual output LNB like the DP twin.
    ♫♫♫ Iím a lumberjack and Iím OK ♫♫♫ I drink all night and sleep all day. ♫♫♫



    Coming soon to a crop circle near you.....

    There is a 66 and third % chance that I'm on the right planet...

    "I'm happier then a Jackalope in a balloon factory"

    "First rule of testing satellites"
    "If its working fine now, then don't mess with it"

    "Second rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and now it doesn't work, can you blame someone else?"

    "Third rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and it doesn't work now, and you can't blame someone else"
    "Can you HIDE it"?

  4. The Following 2 Users Say Thank You to Terryl For This Useful Post:


  5. #4
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    590
    Satfix Buxs
    3,571
    Thanks
    222
    Thanked 134x in 99 Posts
    Items Lion
Gift received at 01-06-2020, 09:26 PM from orchidgirl
Message: Just becasue!! CheersYacht
Gift received at 01-06-2020, 08:15 PM from orchidgirlCamaro
Gift received at 01-06-2020, 08:15 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 01-06-2020, 02:18 AM from orchidgirlTree
Gift received at 01-06-2020, 02:18 AM from orchidgirl

    Default

    Quote Originally Posted by Terryl View Post
    And I think the DSS dual LNB is for one satellite only, you will need two LNB's for 91 and 110.

    Some are a single satellite dual output LNB, not a dual satellite dual output LNB like the DP twin.
    Yes sorry for the misunderstanding there are two dss dual LNBS involved Sats 91 and 110.

    I was just trying to describe the LNB one of two.

  6. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8,338
    Satfix Buxs
    1,498,168
    Thanks
    2,960
    Thanked 6,972x in 2,735 Posts
    Items PhoneHeartVintage truck
Gift received at 12-23-2012, 09:06 AM from ICEMAN
Message: thank you budTVCoffee makerPinkfloydthe travel gnomeTractor

    Default

    OK got it, if they are on the same dish, and the dish is a dual satellite elliptical dish (Dish 500) then you need to setup the Diseqc switch settings correctly.

    Remember that the signals will criss-cross each other off the dish, so the LNB for 110 will be on the left and the LNB for 91 will be on the right. (looking from the back of the dish)
    ♫♫♫ Iím a lumberjack and Iím OK ♫♫♫ I drink all night and sleep all day. ♫♫♫



    Coming soon to a crop circle near you.....

    There is a 66 and third % chance that I'm on the right planet...

    "I'm happier then a Jackalope in a balloon factory"

    "First rule of testing satellites"
    "If its working fine now, then don't mess with it"

    "Second rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and now it doesn't work, can you blame someone else?"

    "Third rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and it doesn't work now, and you can't blame someone else"
    "Can you HIDE it"?

  7. The Following 3 Users Say Thank You to Terryl For This Useful Post:


  8. #6
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    432
    Satfix Buxs
    960
    Thanks
    121
    Thanked 225x in 155 Posts

    Default

    Zinwell 3x4 & 4x4 switches are usually used for multi-receiver systems, a regular diseqc switch should work fine for your setup, tell us exactly how your system is screwing up and maybe we can figure out whats wrong? As for what Terry said about the signals criss-crossing off the dish, see pic below.......
    Attached Images Attached Images

  9. The Following User Says Thank You to Mavrick For This Useful Post:


  10. #7
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    546
    Satfix Buxs
    1,107,989
    Thanks
    2,471
    Thanked 895x in 327 Posts
    Items BurgerA Beertreasure chestPresentRainbowRepWireless AccessTreasure

    Default

    Quote Originally Posted by lionking View Post
    I have tried different ways with a Chieta disque switch which does not work at 100%, and now wondering going to a Zinwell switch connected to DSS Dual LNB...LNB Type Single...LNB Frequency 11.250.

    How is the setup please using that switch from this LNB with 91 and 110 to Dreamlink T5?

    I have been using disque switch for so long I need a reminder how to do this.

    Thanks in advance.
    These work well with your setup: hxxps://www.ebay.com/itm/HEAVY-DUTY-CHIETA-DISEqC-MULTI-SWITCH-4X1-SATELLITE-FTA-LNB-FREE-TO-AIR-WSD-2041/323951984159?epid=1643808681&hash=item4b6d0afe1f:g :uD0AAOSwLwtdqhnV

  11. The Following User Says Thank You to auggie For This Useful Post:


  12. #8
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,345
    Satfix Buxs
    1,090,554
    Thanks
    11,237
    Thanked 11,442x in 2,878 Posts
    Items helicopter
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlJeep
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlCrown Royal
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirltreasure chest
Gift received at 12-23-2019, 05:52 PM from orchidgirl
Message: jejejeImmunity to Theft

    Default

    Or o.e. sw21s.Very stable/reliable with legacy lnbs

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •