Results 1 to 5 of 5

Thread: Nfusion HD No signal

  1. #1
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    2
    Satfix Buxs
    31
    Thanks
    0
    Thanked 0x in 0 Posts

    Default Nfusion HD No signal

    Ive spent like 3 hours researching with no luck and was wondering if someone could point me in the right direction.
    I have DPP Twin LNB on the dish... 2 lines coming.... each to a separator, then to a Bev PVR.

    I unhooked one bev receiver, and removed the separator, and plugged into the LNB-IN port of the NFusionHD.
    I have to set to DPLNBF, diseqc 1.0, port 2 for 82 and port 1 for 91. Legacy switch disabled.

    Canít get any signal it seems... 18-25% on the left bar, depending on which transponder... and thats it... 0% on the right bar. (Signal works fine if i swap to bell receiver).

    Any idea what could be wrong? Itís been many many years, but this NFHD unit was working when i unplugged it.
    Iím assuming theres something with the LNB or other bev receiver plugged into it? Or should this be working regardless of having a second Bev receiver plugged in on separate cable to the LNB?

    -Quake

  2. #2
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    2
    Satfix Buxs
    31
    Thanks
    0
    Thanked 0x in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by quake_masta View Post
    Ive spent like 3 hours researching with no luck and was wondering if someone could point me in the right direction.
    I have DPP Twin LNB on the dish... 2 lines coming.... each to a separator, then to a Bev PVR.

    I unhooked one bev receiver, and removed the separator, and plugged into the LNB-IN port of the NFusionHD.
    I have to set to DPLNBF, diseqc 1.0, port 2 for 82 and port 1 for 91. Legacy switch disabled.

    Canít get any signal it seems... 18-25% on the left bar, depending on which transponder... and thats it... 0% on the right bar. (Signal works fine if i swap to bell receiver).

    Any idea what could be wrong? Itís been many many years, but this NFHD unit was working when i unplugged it.
    Iím assuming theres something with the LNB or other bev receiver plugged into it? Or should this be working regardless of having a second Bev receiver plugged in on separate cable to the LNB?

    -Quake



    Update: also tried with the 2nd bev receiver turned on, and also completely disconnected
    .. still no luck at all getting a signal.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    197
    Satfix Buxs
    1,160,837
    Thanks
    342
    Thanked 256x in 88 Posts
    Items Immunity to TheftRepMotorcycle
Gift received at 01-29-2020, 01:16 AM from orchidgirl
Message: I forgot this one lolCheetos
Gift received at 01-27-2020, 05:19 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 01-27-2020, 05:19 PM from orchidgirlTree
Gift received at 01-27-2020, 05:19 PM from orchidgirlhelicopter
Gift received at 01-27-2020, 05:19 PM from orchidgirlVintage truck
Gift received at 01-27-2020, 05:19 PM from orchidgirl

    Default

    Off the top of my head, Signals have changed.
    Have a look over at lyngsat to set you transponders to the correct polarity, frequency, & they are now mpeg 4

    The Nfusion HD still works.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Off The Grid
    Posts
    3,283
    Satfix Buxs
    154,708
    Thanks
    3,921
    Thanked 2,902x in 981 Posts
    Items Toaster

    Default

    @quake_masta , i DON'T even think it's possible to zer0 in anything with the NFHD , it's a liar and it DOESN'T work for picking up good true signals , it will LIE one second say have NO signal , and 5 seconds later the signal bar fills up max and you have great signal , maybe try ANOTHER set top box or signal finder or something , i always used the coolsat 4k or was it the 5k i dunno ...... anyways that box worked great at finding ALL true SIGNALS from satellite(s) .

    Good luck ;D

    if need setup help with dish , switches and or both .. read/learn here ~> Satellite-Hardware-Discussion-and-Pictures


    or don't know what a satellite meter is ~> Satellite-Meter-Discussion


    or you can always try the following below :


    Code:
    https://www.dishpointer.com/
    Don't know your satellites ? Do now , info below :

    Code:
    https://www.lyngsat.com/
    can you even hit these satellite(S) in your country ? info below :

    Code:
    https://www.digisat.org/satellite-footprint-maps

    Or .


    Would you like to play a game ?

    How about Global Thermonuclear War , or a Friendly Game of Chess .







    Last edited by nob0dy; 01-01-2021 at 04:25 PM.
    knowledge is power , power corrupts all

  5. #5
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    445
    Satfix Buxs
    1,024
    Thanks
    122
    Thanked 235x in 161 Posts

    Default

    The Nfusion now needs a HD module to work, open up the box and see if it has one installed. Also the DDP lnb is a bit of a power-hog, it might need a Bev receiver hooked up and turned on to power the LNB. The left signal bar only indicates the receivers connection to the LNB, it should read high even when the LNB is pointed to the ground. If it's only at 18-25% then there is something up with the connection to the LNB, either wrong setting for the LNB or maybe a lack of power issue........
    Last edited by Mavrick; 01-01-2021 at 06:01 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •