Results 1 to 14 of 14

Thread: signal, no signal, signal, so signal....

  1. #1
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    48
    Satfix Buxs
    200
    Thanks
    41
    Thanked 15x in 9 Posts

    Default signal, no signal, signal, so signal....

    In the past few months I've noticed something strange. My T5 boots up and on 82 north, it appears to have no signal, displaying 'bad signal' and blinks constantly. Until I move to 91 north and almost instantly get channels, but have to move up and down the channels until it all clears up.
    Now moving back to 82 north, it still takes a while to actually get good signal up again. The signal bar shows red, then green for a quick second, and back to red. It seems to be trying very hard for signal strength to be good, but eventually does get up to snuff. Takes approx. 5 minutes all together, from power on.
    My questions is...could it be old/poor connections outside? You know, the cables, switch etc.? Too damn cold to go out there right now and try and see, but just wanted to see if anyone else had these types of issues recently.
    Thanks.
    testing viewsat ultra, viewsat platinum light, coolsat 6000, dreamlink HD T5

  2. #2
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    699
    Satfix Buxs
    1,176,536
    Thanks
    3,800
    Thanked 1,431x in 440 Posts
    Items BurgerA Beertreasure chestPresentRainbowRepWireless AccessTreasure

    Default

    If it's to cold to check cables,switches,LNB's etc. outside, couple of things you can check for are
    1. Try another power adapter (plugs in wall plug) 2. Add some (cooling)fans to the T5 to help with heat issues
    3. HD Module maybe on it's way out, or not seated properly and/or heat buld-up
    If you are getting the No signal or bad signal showing on TV screen I would be leaning to #1 power adapter especially
    if it was the original one that came with the box, they are a KNOWN problem

  3. The Following 3 Users Say Thank You to auggie For This Useful Post:


  4. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8,438
    Satfix Buxs
    1,687,353
    Thanks
    3,068
    Thanked 7,285x in 2,810 Posts
    Items PhoneHeartVintage truck
Gift received at 12-23-2012, 09:06 AM from ICEMAN
Message: thank you budTVCoffee makerPinkfloydthe travel gnomeTractor

    Default

    How cold is it outside?? If below freezing it could be the LNB, the cold could cause the internal local oscillator to drift outside the normal frequency for the correct down-conversion of the transponders.

    Problems switching between satellites could also be due to the cold affecting the LNB or the switch if used and it's outside.

    Does it clear up after it gets warmer during the day, or stay with the same problem's all day long?


    And if it gets warmer to check things out, be careful with the coax cables as the extreme cold can cause the outer PVC jacket to crack if bent too far, water intusion into the coax/connectors can cause all sorts of problems.
    Last edited by Terryl; 01-11-2021 at 05:45 PM.
    ♫♫♫ I知 a lumberjack and I知 OK ♫♫♫ I drink all night and sleep all day. ♫♫♫



    Coming soon to a crop circle near you.....

    There is a 66 and third % chance that I'm on the right planet...

    "I'm happier then a Jackalope in a balloon factory"

    "First rule of testing satellites"
    "If its working fine now, then don't mess with it"

    "Second rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and now it doesn't work, can you blame someone else?"

    "Third rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and it doesn't work now, and you can't blame someone else"
    "Can you HIDE it"?

  5. The Following 3 Users Say Thank You to Terryl For This Useful Post:


  6. #4
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    361
    Satfix Buxs
    1,151,146
    Thanks
    119
    Thanked 223x in 134 Posts

    Default

    before doing all that i'd check power supply first, also make sure its being cooled. then work your self outside when its a littel warmer

  7. The Following User Says Thank You to wheresmystuff For This Useful Post:


  8. #5
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    429
    Satfix Buxs
    1,163,251
    Thanks
    152
    Thanked 415x in 175 Posts
    Items Cheetos
Gift received at 01-12-2020, 02:48 AM from orchidgirlhelicopter
Gift received at 01-12-2020, 02:48 AM from orchidgirlVintage truck
Gift received at 01-12-2020, 02:48 AM from orchidgirlCamaro
Gift received at 01-12-2020, 02:48 AM from orchidgirlA Beer
Gift received at 01-12-2020, 02:48 AM from orchidgirl
Message: Just because...cheersTree
Gift received at 01-08-2020, 02:11 AM from orchidgirlCrown Royal
Gift received at 01-06-2020, 08:15 PM from orchidgirlDish
Gift received at 01-06-2020, 02:18 AM from orchidgirl

    Default

    for some reason these boxes kill the power supplies i have at least 6 or 7 in my drawer from these that just stopped working i just ordered 4 from amazon they were 2 for 20 bucks so i'd start with that and have a backup because odds are you'll need it. i found a nice little trick of making a little fan from a computer fan and a usb cable and just set it on top keeping it cool video on youtube works great.

  9. The Following 2 Users Say Thank You to scooby8888 For This Useful Post:


  10. #6
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    699
    Satfix Buxs
    1,176,536
    Thanks
    3,800
    Thanked 1,431x in 440 Posts
    Items BurgerA Beertreasure chestPresentRainbowRepWireless AccessTreasure

    Default

    Get a set of these: hxxps://www.amazon.ca/AC-Infinity-MULTIFAN-Receiver-Playstation/dp/B00IJ2J2K0/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=AC+Infinity+MULTIFAN& qid=1610465933&sr=8-2

    can place them anywhere blowing or sucking any heat out on your Rec. box & usb powered to boot

  11. The Following 2 Users Say Thank You to auggie For This Useful Post:


  12. #7
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,721
    Satfix Buxs
    1,158,180
    Thanks
    12,859
    Thanked 13,806x in 3,231 Posts
    Items helicopter
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlJeep
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlCrown Royal
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirltreasure chest
Gift received at 12-23-2019, 05:52 PM from orchidgirl
Message: jejejeImmunity to Theft

    Default

    Quote Originally Posted by scooby8888 View Post
    for some reason these boxes kill the power supplies i have at least 6 or 7 in my drawer from these that just stopped working i just ordered 4 from amazon they were 2 for 20 bucks so i'd start with that and have a backup because odds are you'll need it. i found a nice little trick of making a little fan from a computer fan and a usb cable and just set it on top keeping it cool video on youtube works great.
    I think the o.e. power supply is either inadequate in output or inadequate in quality.If you're using long cable runs, passive switches & legacy lnbs, they just don't have enough jam.I've been using 12v/4A supplies from Sayal with great success.
    As per the o.ps post:sounds like the 8psk module from here.possible cable/switch/lnb issues, but the 91 sat would likely be affected as well.

  13. The Following 2 Users Say Thank You to The Noof For This Useful Post:


  14. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8,438
    Satfix Buxs
    1,687,353
    Thanks
    3,068
    Thanked 7,285x in 2,810 Posts
    Items PhoneHeartVintage truck
Gift received at 12-23-2012, 09:06 AM from ICEMAN
Message: thank you budTVCoffee makerPinkfloydthe travel gnomeTractor

    Default

    As to the power supply, these things are massed produced as cheap as they can with cheap parts and sub assembly's from the lowest bidder.

    Using a 12 volt supply in a receiver that may use +13 and +18 volt switching for the transponders, needs to use an internal voltage multiplier circuit, this is an engineering headache.

    I would have used a 24 volt DC supply at around 3 amps, no problems regulating DC voltage downward.(don't use a 24 volt supply)

    As to the switching between satellite, the diseqc switch port #1(if a diseqc switch is used) may be hooked to 91W,(diseqc port #1 is default) thus the clearing up of all problems, and the difficulty's switching back to 82W (diseqc port #2) maybe due to a bad switch, also if the LNB is a dual satellite type with an internal switch, it could be the cold weather affecting it.
    ♫♫♫ I知 a lumberjack and I知 OK ♫♫♫ I drink all night and sleep all day. ♫♫♫



    Coming soon to a crop circle near you.....

    There is a 66 and third % chance that I'm on the right planet...

    "I'm happier then a Jackalope in a balloon factory"

    "First rule of testing satellites"
    "If its working fine now, then don't mess with it"

    "Second rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and now it doesn't work, can you blame someone else?"

    "Third rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and it doesn't work now, and you can't blame someone else"
    "Can you HIDE it"?

  15. #9
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    48
    Satfix Buxs
    200
    Thanks
    41
    Thanked 15x in 9 Posts

    Default

    Well, I did change up the power supply to a 24v/1000miliamp, but I went too big and got some smoke and burning smell. Unplugged right away, Hooked up my other T5 box with the orig power supply and don't get any signal at all. So hooked up my current box with same power supply, and no signal on it either. Not sure what I did wrong, gotta go to work, when I get back I hope to resolve this before the big fight tonight.
    testing viewsat ultra, viewsat platinum light, coolsat 6000, dreamlink HD T5

  16. #10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    18
    Satfix Buxs
    339
    Thanks
    6
    Thanked 7x in 5 Posts

    Default

    I just ordered this. Hope it works on my Dreamlink HD as I have the same problem.
    Code:
    https://www.amazon.ca/gp/product/B073WSWT34/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1
    Last edited by Terryl; 01-23-2021 at 06:20 PM. Reason: Live link in post

  17. #11
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    448
    Satfix Buxs
    1,030
    Thanks
    124
    Thanked 236x in 162 Posts

    Default

    I had this same kind of issue, it turns out it was the cold weather messing with an older LNB. Every time it got cold out my signal strength would bounce around and cause a chirping sound on my Nfusion.

  18. #12
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8,438
    Satfix Buxs
    1,687,353
    Thanks
    3,068
    Thanked 7,285x in 2,810 Posts
    Items PhoneHeartVintage truck
Gift received at 12-23-2012, 09:06 AM from ICEMAN
Message: thank you budTVCoffee makerPinkfloydthe travel gnomeTractor

    Default

    Brakes....Please no live outside links are allowed in the forum, next time just replace the http with hXXp, this will make the link dead, or do what I did to your post, put [] with the word code inside them and close the same way but with [/] and the word code after the /.

    I would do it as an example but it would box the example
    ♫♫♫ I知 a lumberjack and I知 OK ♫♫♫ I drink all night and sleep all day. ♫♫♫



    Coming soon to a crop circle near you.....

    There is a 66 and third % chance that I'm on the right planet...

    "I'm happier then a Jackalope in a balloon factory"

    "First rule of testing satellites"
    "If its working fine now, then don't mess with it"

    "Second rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and now it doesn't work, can you blame someone else?"

    "Third rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and it doesn't work now, and you can't blame someone else"
    "Can you HIDE it"?

  19. #13
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,721
    Satfix Buxs
    1,158,180
    Thanks
    12,859
    Thanked 13,806x in 3,231 Posts
    Items helicopter
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlJeep
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlCrown Royal
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirltreasure chest
Gift received at 12-23-2019, 05:52 PM from orchidgirl
Message: jejejeImmunity to Theft

    Default

    Quote Originally Posted by tommyboy View Post
    Well, I did change up the power supply to a 24v/1000miliamp, but I went too big and got some smoke and burning smell. Unplugged right away, Hooked up my other T5 box with the orig power supply and don't get any signal at all. So hooked up my current box with same power supply, and no signal on it either. Not sure what I did wrong, gotta go to work, when I get back I hope to resolve this before the big fight tonight.
    I f you used a 24V power supply, you turned your Dreamlink into a Dreamstink.12V only, amperage 3.5A or better.You could power it with a car battery with 750 amp capacity & it wouldn't matter 1 bit, but over-voltage by a factor of 2 is a big no-no.

  20. #14
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8,438
    Satfix Buxs
    1,687,353
    Thanks
    3,068
    Thanked 7,285x in 2,810 Posts
    Items PhoneHeartVintage truck
Gift received at 12-23-2012, 09:06 AM from ICEMAN
Message: thank you budTVCoffee makerPinkfloydthe travel gnomeTractor

    Default

    He now needs a new T5, as stated by The Noof, the box he hooked to the 24 volt supply is now toast. It may be repairable if your good with a soldering iron and can find the parts, you would need a schematic as the smoke has been let out of the crispy parts and they may be hard to read.

    You could replace a DC power supply for a receiver with one rated to about 1/2 a volt to one volt higher, but never one at 24 volts, the internal power circuits can't take that high a voltage difference.

    If the old or dead supply was rated at 12 volts DC 3 Amp, then the new replacement one should be rated at 12 volts DC (or a bit higher), the DC current should be 3 Amps or it can be higher as the receiver will only use what it needs as far as DC current.
    ♫♫♫ I知 a lumberjack and I知 OK ♫♫♫ I drink all night and sleep all day. ♫♫♫



    Coming soon to a crop circle near you.....

    There is a 66 and third % chance that I'm on the right planet...

    "I'm happier then a Jackalope in a balloon factory"

    "First rule of testing satellites"
    "If its working fine now, then don't mess with it"

    "Second rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and now it doesn't work, can you blame someone else?"

    "Third rule of testing satellites"
    "If you did mess with it, and it doesn't work now, and you can't blame someone else"
    "Can you HIDE it"?

  21. The Following User Says Thank You to Terryl For This Useful Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •