Results 1 to 11 of 11

Thread: Frequency gone red all of a sudden

  1. #1
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    72
    Satfix Buxs
    108
    Thanks
    49
    Thanked 22x in 15 Posts

    Default Frequency gone red all of a sudden

    Hi 12.399 has gone 'bad or no signal' on me for some reason. Full signal strength, just red. I don't see anyone over at sat9182 asking about so it must be me. Not sure what to do about it. Affects all channels on that frequency.

    Thanks for any help.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    461
    Satfix Buxs
    1,087
    Thanks
    131
    Thanked 255x in 171 Posts

    Default

    If you are using any switches remove them and connect your receiver directly to the LNB and see if the TP comes back. If it does not it sounds like your LNB is starting to fail.

  3. The Following 4 Users Say Thank You to Mavrick For This Useful Post:


  4. #3
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    72
    Satfix Buxs
    108
    Thanks
    49
    Thanked 22x in 15 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Mavrick View Post
    If you are using any switches remove them and connect your receiver directly to the LNB and see if the TP comes back. If it does not it sounds like your LNB is starting to fail.



    That did it! Thanks! I was hooked up to a 0/22khz switch which I realized I don't really need anymore because have cut out 110 119 sats. Direct plug in worked great.

    Thanks again!

  5. #4
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    24
    Satfix Buxs
    349
    Thanks
    7
    Thanked 10x in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by francolu View Post
    Hi 12.399 has gone 'bad or no signal' on me for some reason. Full signal strength, just red. I don't see anyone over at sat9182 asking about so it must be me. Not sure what to do about it. Affects all channels on that frequency.

    Thanks for any help.
    Try re-scanning the TP, doesn't have anything to do with sat9182. A month ago all my tps were red, turned out my switch outside was no good anymore, replaced and back to normal.

  6. The Following User Says Thank You to 5aszdale For This Useful Post:


  7. #5
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    72
    Satfix Buxs
    108
    Thanks
    49
    Thanked 22x in 15 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 5aszdale View Post
    Try re-scanning the TP, doesn't have anything to do with sat9182. A month ago all my tps were red, turned out my switch outside was no good anymore, replaced and back to normal.


    Yeah as described in the previous post I discovered a bad switch and just hooked cable up direct and voila! thanks for your response.

  8. #6
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    11
    Satfix Buxs
    49
    Thanks
    1
    Thanked 0x in 0 Posts

    Default

    I just had the same thing happen on one of my T5s. I swapped both T5s, and confirm that the good one works in both locations, and the bad/red one does not work in either location - so that rules out cabling, switches and power supply.

    Is this likely to be a failing DL200 module? I am a little hesitant to swap DL200 modules, cause I don't want to fry my working one if it's an issue with the box itself....

  9. #7
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,889
    Satfix Buxs
    1,193,405
    Thanks
    13,598
    Thanked 14,765x in 3,387 Posts
    Items helicopter
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlJeep
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlCrown Royal
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirltreasure chest
Gift received at 12-23-2019, 05:52 PM from orchidgirl
Message: jejejeImmunity to Theft

    Default

    Quote Originally Posted by unreg View Post
    I just had the same thing happen on one of my T5s. I swapped both T5s, and confirm that the good one works in both locations, and the bad/red one does not work in either location - so that rules out cabling, switches and power supply.

    Is this likely to be a failing DL200 module? I am a little hesitant to swap DL200 modules, cause I don't want to fry my working one if it's an issue with the box itself....
    Remove the module & deal with the 91 sat alone.See if you can watch sd without the module.

  10. The Following 2 Users Say Thank You to The Noof For This Useful Post:


  11. #8
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    11
    Satfix Buxs
    49
    Thanks
    1
    Thanked 0x in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by The Noof View Post
    Remove the module & deal with the 91 sat alone.See if you can watch sd without the module.
    ah, so the DL is only needed for 82? great idea, thanks!

  12. #9
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    11
    Satfix Buxs
    49
    Thanks
    1
    Thanked 0x in 0 Posts

    Default

    So, I can confirm that the 91 channels work without the DL module, so it is almost certainly shot. IF I can find another, I will almost certainly put a fan in the box to keep it cool.

  13. #10
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,889
    Satfix Buxs
    1,193,405
    Thanks
    13,598
    Thanked 14,765x in 3,387 Posts
    Items helicopter
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlJeep
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlCrown Royal
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirlSome beer
Gift received at 12-23-2019, 06:22 PM from orchidgirltreasure chest
Gift received at 12-23-2019, 05:52 PM from orchidgirl
Message: jejejeImmunity to Theft

    Default

    I'm convinced that the modules die prematurely because of heat.Long cable runs with multiple switches/lnb's doesn't help either.I install supplemental cooling to ALL my stbs.I have not had a repeat module failure since that practice.Also make sure that the silicone heat sink makes proper contact with the 8psk AND the steel housing.Absolute must!

  14. The Following User Says Thank You to The Noof For This Useful Post:


  15. #11
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    821
    Satfix Buxs
    1,200,380
    Thanks
    4,620
    Thanked 1,676x in 526 Posts
    Items BurgerA Beertreasure chestPresentRainbowRepWireless AccessTreasure

    Default

    I have found that the modules with the Aluminum/metal Heat-sinks, seem to last Longer
    they must dissipate the Heat better I'm guessing ?
    Also for extra Cooling for your Rec./Boxes get a set of these:
    Code:
    https://www.amazon.ca/PCCOOLER-Adjustable-Portable-Compatible-Playstation/dp/B08XNLSB9M/ref=sr_1_7?dchild=1&keywords=usb%2Bpowered%2Bfan&qid=1617489032&sr=8-7&th=1
    I have set and I have no problems with Heat issues on my Boxes
    Last edited by Bot; 04-03-2021 at 11:36 PM. Reason: removed live link/no live links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •